Kozie kolostrum - pre pocit radosti a vyrovnanosti

 

Kozie kolostrum nie je žiadna novinka, zmienky o ňom siahajú až 5000 rokov dozadu. Málokto vie, čo kolostrum znamená, pričom kozu už videl asi každý. My Vám o tomto biologickom zlate prezradíme viac. 

Kolostrum je tekutina, ktorú produkujú mliečne žľazy krátko pred pôrodom a počas prvých dní po pôrode. Táto tekutina sa tiež nazýva „prvé mlieko“, pretože sa nachádza v prvom dojčení po pôrode.  Kozie kolostrum je niekoľko desiatok násobne silnejšie, než napr. kravské, či dokonca aj ženské.

 

kozie kolostrum

 

Mnohí hovoria, že kozie kolostrum je považované za prírodný zázrak na posilnenie imunity

Je to tak preto, lebo obsahuje:

  • všetky základné vitamíny (najmä A, C, E, D, B12), 
  • minerály (vápnik, fosfor, horčík, sodík, kyselinu listovú a draslík), 
  • aminokyseliny a imunoglobulíny
  • a je bohatým zdrojom bielkovín, ktoré doslova nakopnú našu imunitu. 

Obsahuje takisto prirodzené rastové faktory, ktoré prirodzenou cestou obnovujú rast svalovej hmoty a kostí, pomáhajú pri spaľovaní tukov, pomáhajú syntéze DNA a RNA, vyrovnávajú hladinu glukózy v krvi, zlepšujú epitelizáciu pokožky pri poraneniach, zlepšujú pohotovosť a reakcie mozgu, odstraňujú bolesti kĺbov.

Pri nedostatku prirodzených rastových hormónov dochádza k ochabnutiu svalstva, fyzickej aj psychickej únave, organizmus má slabú výdrž, dochádza k zhoršeniu hojenia rán, bolestiam kĺbov.

 

kozie kolostrum tabletky

 

Kozie kolostrum má významné miesto v tradičnom ajurvédskom liečebnom systéme v Indii. Ayurveda ho považuje za liečebný prostriedok na posilnenie imunity, podporu tráviaceho systému a obnovu tkanív. Tento starobylý systém je starší ako 5 000 rokov a o jeho účinkoch na naše zdravie sa hovorí dodnes.

Takisto o ňom nájdeme zmienky aj v čínskej medicíne, kde sa používalo na podporu zdravia a liečbu rôznych ochorení. Hovorí sa, že aj v antickom Grécku a Ríme sa kozie kolostrum využívalo v medicíne a výžive. Grécky filozof a lekár Hippokrates uviedol, že mlieko kôz je najviac prospešné pre zdravie.

Ešte stále váhate nad týmto zázrakom prírody? 

Mnohí naši klienti zaznamenali zlepšenie imunity, teda zlepšila sa ich odolnosť voči infekciám. Kolostrum pracuje na bunkovej úrovni, po požití zhrubnú steny všetkých buniek. Zmierňuje tráviacich problémov ako nadúvanie, plynatosť a nepríjemné zažívacie ťažkosti. Aktívnejší ľudia zažívajú lepšiu regeneráciu po tréningu, zvýšenú energiu a lepší spánok. Niektorí sa cítia menej unavení a majú pocit, že sa im zlepšila pamäť a koncentrácia. Je výborný pri boji s alergiou akéhokoľvek druhu. Klienti, ktorí s kolostrom riešili tento problém zaznamenali čiastočné zmiznutie príznakov alergie a niektorí aj úplné. S príchodom zimy by tento zázrak mal byť základom našich dennodenných vitamínov, rovnako ako počas vírusových období.

Dávkovanie:  ideálne je brať ho nalačno min 0,5 hod. ráno pred jedlom; (v prípade potreby večer tesne pred spaním). 1 kapsula denne slúži ako prevencia. Pri príznakoch oslabenia treba zvýšiť počet na 2-5 ks 2 až 3 x denne, podľa závažnosti oslabenia. Nie je kontra indikovateľné a nepredávkujete sa ním:)