Aké vitamíny na imunitu brať pred zimou? Máme pre vás 4 tipy!

V dôsledku uponáhľaného životného štýlu, ktorý v pokročilom 21. storočí takpovediac určuje trendy, sme si už akosi zvykli na nádchy, prechladnutia a oslabené imunity – najmä pred zimou. Avšak, aj takýmto nepríjemnostiam sa dá efektívne predchádzať. Pomôžu vám v tom vhodne zvolené vitamíny a minerály. Máme pre vás 4 tipy, ktoré predstavujú osvedčené metódy, ako si s nástupom chladného počasia zvýšiť imunitu a predchádzať tak prechladnutiam a iným neželaným zdravotným stavom.

vitamins

 

4 vitamíny, ktoré pred zimou skutočne pomáhajú

Faktom je, že nasledujúce vitamíny nemusíte zaraďovať do vášho jedálnička len pred zimou. Z preventívneho hľadiska vám totižto ochotne pomôžu aj počas celého roka. Vy sa tak nemusíte strachovať, že s príchodom chladného počasia budete musieť zase stráviť týždeň v perinách. Každopádne, odporúčame vám tieto vitamíny:

Kozie kolostrum

Paradoxne, zoznam našich odporúčaní, ako si pred zimou zvýšiť imunitu, nezačíname vitamínom ako takým. „Headlinerom“ našich tipov je biologicky aktívna zmes viacerých látok, ktorú možno poznáte pod názvom kozie kolostrum. Okrem toho sa jej však hovorí aj „biologické zlato“.

Dá sa povedať, že kozie kolostrum je synonymom imunity v tom pravom slova zmysle. Okrem toho, že zabezpečuje telu komplexnú imunitu, pomáha aj v bojoch s alergiami. A aby toho nebolo málo, dobre ho tolerujú nielen dospelí, ale aj deti.

Za jeho pozitívne účinky na ľudský organizmus môže zmes všetkých dôležitých vitamínov – A, B1, B2, B12, C, D aj E. No a popri nich obsahuje aj mnohé telu prospešné minerály, ako napríklad vápnik, draslík, horčík, sodík a fosfor. Užívať ho môžete či už vo forme prášku, alebo aj ako kapsuly.

 

B – Komplex

Jedným z mnohých pozitívnych účinkov vitamínov skupiny B komplexu na ľudské telo je napomáhanie normálnej funkcii imunitného systému. A práve preto nesmú chýbať ani medzi našimi 4 tipmi. Na zvýšenie imunity pred zimou vám tak jednoznačne odporúčame prírodné kapsuly z výťažkov klíčkov quinoa. Obsahujú všetky aktívne vitamíny skupiny B komplexu vrátane čistého prírodného biologicky aktívneho vitamínu B12.

Vitamín C

Predpokladáme, že blahodarné účinky vitamínu C na ľudské telo nie je potrebné nejako zvlášť predstavovať. Hovorovo nazývané „Céčko“ je skvelou voľbou nielen v boji s prechladnutiami a inými chorobami, ale rovnako aj ako preventívny doplnok výživy. Navyše, kapsuly v podobe vysoko kvalitne pufrovaného vitamínu C ocenia aj ľudia so žalúdočnými problémami a nadmernou tvorbou žalúdočnej kyseliny.

vitaminc

 

Vitamín D

Vplyvom a účinkom vitamínu D na organizmus sme venovali samostatný článok. Aj napriek tomu by sme ale nemohli pokojne spávať, keby sme mu nevyčlenili miesto aj medzi najlepšími tipmi na zvýšenie imunity pred zimou.

Náš tip: Vyskúšajte denne zhruba 2-3 kvapky vitamínu D3 vo forme tinktúry a posilnite si tak imunitný systém!